Indien u een object wil verkopen zijn er verschillende stappen die gevolgd moeten worden. Ons team helpt u bij elke van de volgende stappen:

01

Schatting

02

Opstellen van het verkoopcontract

03

Veiling

04

Betaling en ophalen van de loten

05

Betaling

VERKOPEN BIJ GALERIE ATHENA

  1. Vooraleer een object, meubel of schilderij in veiling komt, moet het eerst beoordeeld worden door onze expert. Dit om de indicatieve waarde te bepalen, om te kijken of er een markt voor is en om de juiste veiling te kunnen kiezen. Om schattingen te bekomen zijn er twee mogelijkheden:
    1. Ofwel stuurt u (digitale) foto’s op naar onze expert. Hij kan op basis daarvan al een waarde geven. Let er op om vooral de maten, het materiaal en zo veel mogelijk andere informatie mee te delen. Hoe meer informatie, hoe preciezer de schatting zal zijn
    2. Ofwel kan onze expert bij u thuis de stukken komen bekijken. Met het oog op verkoop gebeurt dit GRATIS.
  2. Wanneer u akkoord bent met de schatting van de expert en als u wenst uw stukken in veiling te brengen, dan zal u samen met de expert het veilingcontract opstellen. Hierin worden al uw gegevens opgenomen en worden de veilingvoorwaarden besproken. Onze expert legt u dat bij zijn bezoek tot in detail uit.
  3. Het team van Galerie Athena zal uw stukken dan catalogeren en zij zullen in de vooropgestelde veiling opgenomen worden. Uw wordt hiervan schriftelijk of per email op de hoogte gehouden. Uw stukken zullen dan in de expositie die voorafgaat aan de veiling tentoongesteld worden. Deze expositie heeft plaats op vrijdag, zaterdag en zondag voor de veiling.
  4. Uw stukken worden dan opgeroepen in de veiling en zullen dan aan de hoogst biedende verkocht worden, uiteraard rekening houdende met de veilingafspraken die u samen met de expert heeft gemaakt. U zal bijvoorbeeld samen met de expert een reserveprijs (= de prijs waaronder uw stukken niet verkocht worden) afspreken.
  5. Eenmaal uw stukken verkocht zijn, ontvangst u ongeveer 1 maand na de veiling de afrekening met de betaling van de verkochte stukken. De stukken die geen koper gevonden hebben, kunnen eventueel in een latere veiling opnieuw aangeboden worden.

VOOR MEER INFORMATIE OF HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK VOOR EENE XPERTISE, NEEM GERUST CONTACT OP VIA INFO@GALERIEATHENA.COM